Keskuspuistosta Skypen kautta viestittänyt ystävä ketoi kävelevänsä liikakiloja pois ja väitti silti, että liikunnan merkitys laihduttamisessa on vähäisempi kuin ravinnon. Ruoka, jota nautit, määrittää 80% kehosi koostumuksesta ja ulkonäöstä- liikkumisen lisääminen vain loput parikymmentä prosenttia. Äiti oli oikeassa kaalisoppareseptin antaessaan viime kesänä. Samalla tunnen bodyssani, että vaikka illalliseksi katoin pöytään kalkkunavartaan, hernemaissipaprikapussillisen ja sipulin sinihomejuustokuorrutuksella ja söin hyvällä ruokahalulla lasillisen viiniä kanssa, ahmien jälkiroaksi sipsipussin loput ja tuoremehua,OLEN TOTISESTI LIIKKUNUT TÄNÄÄN! Pyöräilin koko matkan polkien mäkiä kävelemättä kahdessa tunnissa(klo10:45-12:30)töihin ja illalla saman 17,5 km takaisin uutta reittiä kokeillen.

No, söin töissä kaksi korvapuustia kahvin kanssa, makaronipataa annoksen maidon kanssa ja illalla kokojyväpuuroa ruusunmarjapiltillä maustettuna. Hanna-tädin kakkuja maistoin pari... Pyöräillessä tarvitsin banaanin ja taatelikuivahedelmää veden kanssa. Olen siis myös syönyt samana päivänä. Kulutus vain on kaikkien mielestä hirmuinen, kun kuulevat kuntoilemani matkan kilometreissä, netin reittioppaan mittaaman. Saman pituista reittiä kuljin 2004 kesällä Vantaan Koivukylästä Helsinkiin kello kymmeneltä alkavaan kesätyöhön, kunnes jalkalihakset kramppasivat. Tällä kertaa onkin oltava varovainen ja huomattava pitää taukoa! Nyt olen onneksi jaksotyössä, eli vapaapäiviä on sopivin välein. Nyt on kaksi työpäivää ennen kolmea vapaata, silloin tietenkin lepään kunnolla. Suunnittelemani kuntosalitreeni rasittaa eri lihaksia. Opiskellakin olisi tarkoitus, suoritan arvosanaopintoja kesäyliopistolle...

Olenko ottanut liikaa tehtäviä ohjelmaan? Kokopäivätyö, työmatkat kuntoillen, opiskelun edistäminen. Lukujärjestyksessä ei ole luppoaikaa liikaa...Työpäivistä tulee jo matkoineen 12-tuntisia, eikä heti kotiin tultua saa unta. Aamulla heräilee vähän vaikeasti, ja taas tien päälle. Enkä haluaisi fuskata... Vyötäröltä on saatava 10 cm pian pois! Ja toinen mokoma heti kohta. Sittenkin on liikakasvua...70 cm olisi sopiva.